Mattentaart (recept Annick)
 
Mattentaart
Aantal personen
Voorbereiding Bereidingstijd Kosten Moeilijkheidsgraad
8 15 30    
Ingrediënten
 

½ kg matten (te verkrijgen bij boerderij Poelaert Heuvelstraat )
300 gr fijne suiker
5 eieren
½ koffielepel bakpoeder
½ koffielepel amandelextract
2 vellen bladerdeeg

Bereiding

Matten  fijn cutteren
Suiker toevoegen + bakpoeder + amandelextract
Eierdooiers toevoegen
Eiwit stijf kloppen en onder het mengel roeren
Vel bladerdeeg samen met bakpapier in bakvorm leggen en met een vork wat inprikken
Overtollig deeg wegsnijden
Rand insmeren met eigeel aangelengd met een beetje lauw water
Deeg over de bakvorm verdelen
Afdekken met 2de vel bladerdeeg, zijkanten aandrukken, vel instrijken met opgeklopt eigeel
Met een schaar enkele inkepingen maken in het bladerdeeg alvorens het in de oven te zetten
Oven op 225 ° C en 25 tot 30 min bakken.

Smakelijk!

Je kan de matten ook invriezen!

Annick Van Laere bedankt voor dit recept