Kaastaart
 
Aantal personen
Voorbereiding Bereidingstijd Kosten Moeilijkheidsgraad
         
Ingrediënten
 
Springvorm

1 kg platte kaas (volle) aldi,
200 gr suiker,
3 pakjes vanillesuiker,
1 citroensap,
1 zakje vanillepoeder,
5 eieren,
(mogelijk rozijnen 50 gr)

Bereiding
1) Vorm met galetten (grote ruiten) bv. van De Stooper of bladerdeeg beleggen;
2) Platte kaas, suiker, 2 pakjes vanillesuiker, citroensap, vanillepoeder en 4 eidooiers mengen;
3) 5 eiwitten stijf kloppen en ondermengen;
4) Mengsel in springvorm gieten en halve galetten rond steken;
5) 1 eidooier + vanillesuiker + kaneelpoeder + een beetje melk roeren en overgieten;
6) Bakken op 180° warme lucht en ongeveer 1 uur en een kwart bakken.


Recept Magda Merckaert