Blinde vinken gestoofd in kasteelbier
 
Aantal personen
Voorbereiding Bereidingstijd Kosten Moeilijkheidsgraad
4
10min.

25 min.

Ingrediënten
 
• 6 blinde vinken (Colruyt-beenhouwerij of Colruyt-diepvriesvlees)
• 200 g gerookt spek in blokjes
• 4 stronken witloof
• 33 cl Kasteelbier (donker)
• 1 eetl. boter
• 1/4 koffiel. paprikapoeder (Topaz)
• instantsausbinder (voor bruine saus)
• peper
Bereiding

1. Laat de boter in een brede pan heet worden en bak er de blinde vinken aan alle kanten goudbruin in (diepvriesvlees niet laten ontdooien). Haal ze uit de pan en hou ze warm.
2. Doe in dezelfde pan de blokjes spek en bak ze al roerend gedurende 2 min. Voeg er het grofgesneden witloof aan toe en roer om. Kruid met paprikapoeder en peper, en laat gedurende 2 min. stoven.
3. Leg de blinde vinken op het witloof, blus met het Kasteelbier en breng aan de kook. Dek de pan af en laat gedurende 20 min. sudde-ren (voor diepvriesvlees: 25 a 30 min.).
4. Bind met bruine instantsausbinder

- Afwerking


Dien onmiddellijk op met frietjes.
Variant
- U kunt dit lekkere stoofpotje ook
bereiden met het blonde Kasteelbier Gouden tripel. Doordat de tripel echter een licht bittere toets in de smaak heeft, kunt u het witloof beter vervangen door champignons.
- Ook heel lekker: vervang de blinde vinken door Ardense vinken . Bij Ardense vinken is het opgerolde lapje rundvlees vervangen door een sneetje gerookt spek.