IML England

Wellingborough

In gezelschap van Hubert van de Heidetochten vertrokken wij (Padstappers Gisèle en André) op vrijdag 09/05/2003 rond 4 uur 's morgens naar Charleroi om het vliegtuig (RYANAIR) te nemen naar Stansted ten noorden van Londen.
Rond 5 uur waren we ingecheckt (het volstaat om de e-mail gekregen bij de reservatie via internet te tonen aan de balie).

We vertrokken om 6.40uur (een hele goede vlucht) en om 6.25 uur zijn we dan in Stansted geland (uur verschil). Na de bagage ontvangen te hebben ging het richting Hertz (auto verhuur) om de wagen , die we gehuurd hadden, in ontvangst te nemen. Na het invullen van de nodige formulieren , vertrokken we naar Wellingborough waar we om 10 uur aankwamen en ons hotel " Columbia" opzochten .
't Hotel viel bijzonder goed mee, alles proper en in orde en 't weder mooi om echt te genieten. Na alles uitgepakt en iets gedronken te hebben, zijn we ons gaan inschrijven voor de wandeling.

Wellingborough ligt zo een 200 km ten noordwesten van Londen .

Om 18 uur was er de Friendship Walk dat is de opening van het wandelweekend met voorstelling van de landen met een korte wandeling (10km) in de omgeving.
En aangezien het klein aantal Belgen (we schatten een 10 tal ) ,
heeft Gisèle haar opgeofferd om de Belgische vlag te dragen om ons land te vertegenwoordigen.

                 

Zaterdag 10 mei 2003

Na het English breakfast vertrokken we om 7 uur 30 voor onze tocht van 42km en 7 uur later om 14uur30 waren we terug aan de aankomst.
Het was een zeer mooie wandeling doorheen een licht heuvelend landschap .

Hier op stap met nog enkele andere Belgen

De controleposten waren zeer goed en soms op rare plaatsen zoals hier in de kerk.

een van de vele hindernissen

Zondag 11 mei 2003

Terug een mooie en redelijk zware wandeling door de gele mosterdvelden.Om 7uur 30 gestart en om 14 uur 45 terug aan de aankomst.

Aangezien Engeland het 8ste verschillende land was waar we aan een IML wandeling deelnamen, werden we gehuldigd als European Walker

Maandag 12 mei 2003

Alvorens we het vliegtuig in Stansted namen, hebben we een kleine stop in de universiteitstad Cambridge gemaakt, een stad waar heel wat mooie gebouwen te zien zijn , maar waarvan we er weinig mochten bezoeken aangezien het examentijd was.

Om 16 uur40 zijn we dan vetrokken met het vliegtuig richting België waar we om 18 uur 25 veilig geland zijn.
Het was een zeer mooie wandeling en reis.
Inlichtingen over deze reis kunt u altijd met veel plezier bij ons bekomen.
Gisèle, Hubert en André

of stuur een e-mailtje naar info@padstappers.be