IML Frankrijk 2007 in Chantonnay

 

Op dinsdag 15 mei '07 zijn we 's morgens vroeg om 3 uur uit Moerbeke vertrokken met 4 Heidetochters ( Marianne, Elise ,Jef en Hubert) en 6 Padstappers ( Magda, Carina, Gisèle, Luc, Alain en André) om aan de 4 daagse van Chantonnay (Vendée Frankrijk) deel te nemen.

verbroedering Heidetochten Padstappers

De verbroedering Padstappers / Heidetochten

Rond 11 uur zijn we in ons verblijf “ Les Mazes “ op 7 km van Chantonnay aangekomen. De Gîte viel bijzonder mee, alle comfort was er aanwezig.

Woensdag zijn we naar Chantonnay gewandeld (20 km)

en zijn we ons gaan inschrijven voor de wandeling.

inschrijving

Gisèle, Hubert, Jef, Alain en André kozen voor de 4 x 42 km .Carina, Magda en Luc v/d 4 x 21 km. De prijs varieerde naargelang de afstand € 28 voor de 42 km , € 22 voor de 21 km . In de prijs was dan ook alles inbegrepen, drank en koekjes bij het vertrek en onderweg zoveel fruit, koekjes en drank naar believen. Bij aankomst kregen we dan nog een groot Frans brood met beleg, rode of rosé wijn.

De organisatie van de wandelingen was uitstekend, met bussen werden we elke dag vervoerd tot op een zeker punt naargelang de gekozen afstand. De 42 km kon vertrekken tussen 7 en 7.30, de 21 km tussen 7.30 en 9 uur en de 12 km tussen 8 en 10 uur, daardoor waren de wandelaars goed verspreid over het parkoer en konden we rustig genieten van de omgeving.

De 4 wandelingen vertrokken uit de 4 windrichtingen terug naar Chantonnay grotendeels langs bos - en veldwegeltjes, langs private domeinen, kastelen, grote landerijen en weilanden ommuurd door hagen. Op en af wandelend konden we genieten van magnifieke panorama's. Over kleine riviertjes waren er geïmproviseerde bruggetjes gebouwd en alle wegjes waren kort gemaaid.

Enkel het weer kon beter. De regen had sommige paadjes op sommige plaatsen omgetoverd in beekjes en vooral de laatste dag was het modder ploeteren.

1 ste dag IML 42 km

chantonnay

 

2 de dag IML 42 km

chantonnay

3 de dag IML 42 km

chantonnay

chantonnay

4 de dag IML 42 km

Wegens de regen hebben de lus van 6 km niet gedaan en wandelden we maar 36 km

chantonnay

In de namiddag van elke wandeling was het gezellig relaxen op het terras van onze gîte.

voetverzorging

We raden deze IML wandeling zeker aan iedere wandelaar aan en is zeker voor ons voor herhaling vatbaar.

De organisatie van deze IML wandeling verdient zeker 5 sterren volgens ons.

meerderefoto vendee

Voor inlichtingen kunt u altijd terecht op de website van de organisatie : http://vendee-randonnee.com